Bij een feestje hoort wat lekkers en de meeste kinderen trakteren daarom op school.Ieder kind mag op zijn/haar verjaardag trakteren in de eigen groep. Ook mogen kinderen, als zij dat willen, de leerkracht van de parallelgroepen, de directie en de mensen op de administratie trakteren. Over dit trakteren hebben we een paar aanbevelingen vastgelegd. Deze aanbevelingen hebben we gemaakt omdat we als school een signaal willen afgeven als het gaat over een gezonde leefstijl. We zijn immers een Lekker Fit! school. Niet voor niets. Gezondheid is een groot goed. Gezonde kinderen kunnen gemakkelijker leren en zich concentreren. Ook willen we het steeds groter en duurder worden van traktaties, met ook nog een cadeautje naast de traktatie, stoppen. Deze grote traktaties en cadeautjes kunnen medeleerlingen en hun ouders in verlegenheid brengen en wekken bovendien verkeerde verwachtingen ten aanzien van een volgende traktatie.


Ons motto: Eén is genoeg en klein is oké!

De traktatie is klein en bevat daardoor weinig calorieën. De kinderen krijgen minder vet, suiker en zout binnen. Daarnaast leren kinderen om te gaan met een kleine hoeveelheid lekkers, op school en thuis. Zo vieren we wél feest met wat lekkers én blijft iedereen Lekker Fit!

Voorbeelden van gezonde traktaties kunt u onder andere vinden op de volgende website: www.gezondtrakteren.nl

Gezonde traktaties voor kinderen | MiniMe.nl Blog over Feestelijke Traktaties, Printables, Sweet Tables en Taart!: Perenmuisjes traktatie - gezonde traktatie Gezonde kindertraktatie I Fruit rups Traktatie: watermeloen 'ijsjes' - Foxilicious Traktatie


Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | Heutink ICT