Peuterschool

Op onze locatie aan de Jan Steenstraat vindt u onze Peutergroepen.

Is het vandaag warm of koud? Is de bal rond of vierkant? Regent het hard of zacht? Dit zijn vragen die voor volwassenen volstrekt logisch zijn, maar voor peuters werkt dat anders. Zij ontdekken iedere dag een beetje meer van de wereld, niet uit een boekje, maar door te spelen. Want spelenderwijs leer je het meest!

De Peuterschool werkt met een zogenaamd 'VVE-programma'. Dat houdt in dat bepaalde thema's in een jaar worden behandeld die aansluiten bij de belevingswereld van de peuter. Het gaat bijvoorbeeld over niezen in het najaar en "Oef, wat is het warm" als het bijna zomer is. Op deze manier worden zowel de spraak- en taalontwikkeling, de sociaal-emotionele ontwikkeling, de motorische ontwikkeling en de zintuigen geprikkeld.

De Peuterschool werkt intensief samen met het onderwijs, zodat uw kind spelenderwijs vertrouwd raakt met school. Omgekeerd weet het onderwijs straks precies welke begeleiding uw peuter nodig heeft. Zo maken we de stap van de Peuterschool naar het basisonderwijs, letterlijk en figuurlijk, zo makkelijk mogelijk.

Meer informatie

Voor meer informatie kijkt u op de website van de Rotterdamse Peuterschool

Aanmelden

U kunt uw kind aanmelden voor de Peuterschool via deze link

Contactgegevens

  • Telefoon: 06-15398729
  • E-mail: albertschweitzer@peuterenco.nl