Trakteren


Jarig? Bij een feestje hoort wat lekkers en de meeste kinderen trakteren daarom op school.

Ieder kind mag op zijn/haar verjaardag trakteren in de eigen groep. Ook mogen kinderen, als zij dat willen, de leerkracht van de eigen locatie, de directie en de mensen op de administratie trakteren. Kinderen mogen alleen de klassen rondgaan op hun eigen locatie.

Over het trakteren hebben we een paar aanbevelingen vastgelegd. Deze aanbevelingen hebben we gemaakt omdat we als school een signaal willen afgeven als het gaat over een gezonde leefstijl. We zijn immers een FlexFit! school. Niet voor niets. Gezondheid is een groot goed. Gezonde kinderen kunnen gemakkelijker leren en zich concentreren. Ook willen we het steeds groter en duurder worden van traktaties, met ook nog een cadeautje naast de traktatie, stoppen. Deze grote traktaties en cadeautjes kunnen medeleerlingen en hun ouders in verlegenheid brengen en wekken bovendien verkeerde verwachtingen ten aanzien van een volgende traktatie.  

Ons motto: Eén is genoeg en klein is oké!

De traktatie is klein en bevat daardoor weinig calorieën. De kinderen krijgen minder vet, suiker en zout binnen. Daarnaast leren kinderen en ouders om te gaan met een kleine hoeveelheid lekkers, op school en thuis. Zo vieren we wél feest met wat lekkers én blijft iedereen Lekker Fit! 

Voorbeelden van traktaties kunt u onder andere vinden op de website van Het Voedingscentrum of Gezond trakteren